Meinl Pure Alloy

Meinl  Pure Alloy -symbaalit kategoriakuva.

Selkeäsointinen symbaalisarja

Meinl Pure Alloy on sarjana tasalaatuinen, selkeäsointinen ja helppo soittaa. Tehdasvalmisteinen symbaali on helppo korvata, jos esimerkiksi crashin sointi ei saa muuttua symbaalista toiseen.

Pure Alloy-sarjan symbaaleita soitettaessa ensimmäisen asia jonka huomaa on helppous. Tuntuma kapulalla on heti hyvä ja sointi on puhdas. Symbaalit soivat laajalla taajuusalueella ja dynaamisesti. Pehmeän lämmin sihinä yhdistyy koko ajan selkeänä pysyvään kapulan iskuun.

Pure Alloy on dynaaminen symbaali

Dynaamisella voidaan Pure Alloy -sarjan kohdalla tarkoittaa useampaa asiaa. Ensimmäisenä dynamiikka-ala ilmenee sarjan symbaalien konsistentissa soundissa eri volyymeilla. Näiden on sanottu pitävän jopa samplemaisen tasaisuuden sointinsa sävyssä eri iskuvoimakkuuksilla. Vain volyymi siis muuttuu. Pure Alloy -symbaalien tasainen sointi tekee niistä dynaamisia myös kohderyhmää ajatellen. MEINL itse ilmoittaa niiden sopivan erityisesti pop-. rock-, fuusio-, R&B-, reggae- ja studio-symbaaleiksi. Nämä pitävät paikkansa settinä, mutta yksittäiselle lätylle, joka pitää soundistaan kiinni kaikilla volyymeilla, on varmasti käyttöä setissä kuin setissä.

Moderni, tasalaatuinen ja ajaton

Klassisesta ulkonäöstään huolimatta Pure Alloy -symbaalien valmistus on tarkkaa puuhaa. Sorvaus on tiheää ja koneellisen taonnan kuvio tarkkaan harkittua. Symbaalit viimeistellään kevyen patinan antavalla mattapintaisella lakkauksella. Tietokoneohjatun  valmistusprosessin vuoksi Pure Alloy -symbaalit eivät ole yksilöitä. Jos siis pidät symbaalin soundista, voit huoletta hakea uuden esimerkiksi rikkoutuneen tilalle. Tällä hetkellä kaikki Pure Alloyt valmistetaan B12-seoksesta (88% kuparia ja 12% tinaa), mutta MEINL tulee todennäköisesti käyttämään useampia seoksia ja viemään sarjaa eteenpäin puhtaasti soundin perusteella. 

Tiukat valmistusstandardit ja harkitut viimeistelyt sekä materiaalit asettavat Pure Alloyn soundiltaan tummemman Byzancen ja erittäin kirkkaan Classics Customin välimaastoon. Selkeän sointinsa vuoksi ne toimivat erittäin hyvin sarjana, mutta yksittäisiä symbaaleja kannattaa sekoitella edellämainittujen sarjojen kanssa. Tuttuun tapaan kaikista Pure Alloy -symbaaleista löytyy hyvin äänitetyt demovideot symbaalien yksittäisiltä tuotesivuilta. 
Järjestys: