MEINL Byzance Brilliant

Meinl Byzance Brilliant -symbaalit.

Kiillotettu Byzance "Traditional"

MEINL Byzance Brilliant-nimi viittaa kirkkaaseen viimeistelyyn. Nimestään huolimatta Brilliant-sarjan symbaalit itse asiassa soivat Traditional-sarjaa tummemmin. Pintakäsittely toimii eräänlaisena jarruna ylätaajuuksille. Paksummissa malleissa on leikkaavampi ääni ja ohuemmissa lämpimämpi ja leveämpi.

Byzanceilla on oma persoonansa

Byzance-symbaaleita valmistetaan useilla eri viimeistelyillä, jotka eroavat toisistaan soundinsa, ulkonäkönsä ja soitettavuutensa osalta. Kaikilla Byzanceilla on kuitenkin yksi yhteinen ominaisuus: ne ovat kaikki yksilöitä. Yksittäisen symbaalin persoonalliset ominaisuudet myös ilmenevät koko dynamiikka-alueella. 

Kirkas viimeistely tummentaa symbaalin sointia

Byzancen satunnaiskuvioinen käsintaonta tummentaa jo valmiiksi samettisen B20-seoksen sointia. Taonnan jälkeen Brilliant-sarjalainen sorvataan ohuemmaksi kapealla terällä, joka taas tuo kirkkautta sen luonteeseen. Viimeisenä tästä yläpäästä kiillotetaan korkein terä pois ja annetaan Byzance Brilliantille sen ominainen peilinkirkas ulkonäkö. Voisi kuvitella, että olisi vaan helpompaa olla kirkastamatta ja tummentamatta symbaalin sointia vuorotellen, vaan päätyä esim. pelkästään brilliant-viimeistelyyn tai kevyeen, koneelliseen taontaan. Näin moni valmistaja tekeekin, mutta tosiasiassa jokainen vaihe tuo symbaalin sointiin omat nyanssinsa, joita ilman Byzance ei olisi Byzance.

Jos Brilliant on kuitenkin tarkoituksiisi, no liian brilliant, tutustu Byzance Dark ja -Extra Dry -sarjoihin, jotka vievät tummuuden omiin syvyyksiinsä.
Järjestys: