Meinl Byzance Extra Dry

Nimensä mukaisesti, Byzance Extra Dry-sarjan symbaalit ovat soundiltaan erittäin kuivia. Matalataajuuksinen, rouhea sointi on kestoltaan lyhyt. Viimeistelemätön raaka pinta ja syvät taontajäljet tuovat mieleen aggressiivisen symbaalin, mutta Extra Dry toimii itse asiassa parhaiten pienemmillä volyymeilla. Voimansa hallitseva soittaja saa esiin upeita tummia ja musikaalisa sävyjä.

Kaunotar ja hirviö... Symbaalina

Extra Dry -sarjan joukosta löytyy myös melko erikoisesti viimeisteltyjä Dual-symbaaleja. Niiden ulkoreuna on brilliant-viimeistelty ja sisäosa (kelloa myöten) on jätetty raa-aksi. Tokihan tämä vaikuttaa symbaalin yleissointiin, mutta se tarkoittaa myös sitä, että niissä on kaksi todella erisoundista vyöhykettä. Esimerkiksi riden crash-soundi eroaa melkoisesti komppisoundista. 

Koska kaikki Byzancet ovat käsinviimeisteltyjä, eroavat ne myös yksilönä toisistaan. Siksi rajunnäköisiä Extra Dry -symbaaleja kannattaakin kokeilla ilman ennakkoluuloja. Usein näitä sekoitellaan volyymiltaan samankaltaisten Byzance Vintage -sarjan symbaalien kanssa, joiden sointi on myös samalla tapaa kuiva ja tumma. 
 
Järjestys: