Dunlop Heavy Core

Kitaran kielet Dunlop Heavy Core kategoriakuva.

Kitaran kielet alavireille

Kitarat viritetään nykyään yhä useammin matalampaan vireeseen. Dunlop reagoi asiaan valmistamalla kokonaisen sarjan alavire-settejä!

Dunlop Heavy Core -kielet on tehty sähkökitaran alavireitä varten. Niiden jännite ja sitä kautta soittotuntuma on järeämpi. Suurempi jännite saa kielen liikkumaan vähemmän ja kun kieli liikkuu vähemmän, se voidaan laskea lähemmäs otelautaa matalissakin vireissä. Tämähän on juuri peruskielten ongelma alavireissä: ne ovat yksinkertaisesti löysät soittaa.

Tiukka soittotuntuma tietysti helpottaa myös riffittelyä, koska plektran ei tarvitse tehdä niin isoa liikettä. Heavy Core -kielillä saat siis "normaalikielen" soittotuntuman matalassa vireessä. 

Kielen paksu ydin mahdollistaa alavireet

Heavy Core -kielten ydin on esimerkiksi Performance+ -kielten ydintä paksumpi. Niiden nikkelipunos on taas vastaavasti ohuempi, joten kielten kokonaisvaltainen paksuus saadaan pysymään samana. Juuri järeämpi ydin saa Heavy Core -kielet toimimaan niin hyvin ala- ja drop-vireiden kanssa, koska se tuo kieleen lisää jännitettä. 

Kokoonpanot suunniteltu matalille vireille

Kielen rakenne on asia, joka on oltava kunnossa, mutta kielisetin kokoonpanoa ei sovi väheksyä. Dunlop Heavy Core -setit onkin suunniteltu nimenomaan matalia virityksiä ajatellen. Settien punotut kielet ovat suhteessa hieman diskantteja paksumpia joten myös drop-vireet toimivat hyvin Heavy Core -kielten kanssa. 
Järjestys: