Kitaravahvistimet

Kitaravahvistimet-kategoriakuva.

Kitaravahvistimet kotiin, keikoille ja studioon

Myymme kitaravahvistimia moneen tarkoitukseen: löytyy treenivahvistimia kotikäyttöön sekä suuria ja pieniä putkivahvistimia studio- ja keikkakäyttöön.

Minkälainen kitaravahvistin kannattaa valita?

Kitaravahvistimen valinta saattaa tuntua hankalalta, koska laitteita on yksinkertaisesti niin paljon markkinoilla. Vahvistimen valintaa helpottaa kuitenkin suuresti kun käyttötarkoitus on selvillä. Jos haluat vahvistimen harjoitteluun, on transistorilaite usein oikea valinta. Transistorivahvistin mahdollistaa kitaran harjoittelun kuulokkeilla ja niihin on yleensä pakattu tarpeellisimmat efektitkin matkaan. 

Mikäli harjoittelu tapahtuu kodin lisäksi treenikämpällä, soveltuu pienitehoinen putkivahvistin hyvin tarkoitukseen. Putkivahvistimien tehot lähtevät nykypäivänä muutamasta watista, joten voi niillä kotonakin treenata. Ideaalissa tapauksessa suosittelisimme kuitenkin hankkimaan hiukan järeämmän putkivahvistimen treenikämppä- ja keikkakäyttöön sekä esimerkiksi pienen mallintavan Bluetooth-vahvistimen kotiin. Tällä tavalla vältytään ylimääräiseltä roudaukselta sekä turhilta kompromisseilta vahvistimen tehoissa.

Nuppi vai kombo?

Kitaravahvistimia myydään kaiuttimella ja ilman. Nuppi-malliset vahvistimet ovat sisuksiltaan samoja laitteita eri kuorissa. Nykyään vahvistimissa on usein ulostulo suoraan miksauspöytään, joten kaiutin ei aina ole välttämätön. Kombo-vahvistimissa on kuitenkin omat puolensa. Ne voi samalla tavalla liittää miksauspöytään tai PA-laitteeseen ja käyttää vahvistimen omaa kaiutinta monitorina. Vaikka kitara-kombot painavat enemmän, on sisäänrakennetusta kaiuttimesta useimmiten enemmän hyötyä kuin haittaa.

Mikäli jokin asia askarruttaa, ota yhteyttä myymäläämme ja autamme sinua asiassa eteen päin!
Järjestys: