Kellopelit

Kellopelit.

Kellopeli on oikea soitin, jolla on helppo aloittaa!

Kellopeli on pieni perkussiosoitin, jolla melodian soittaminen on yksinkertaista ja palkitsevaa. Rajoja ei kuitenkaan ole, sillä kellopeli on pienestä koostaan huolimatta, oikea soitin.

Pieni koko hämää

Pienen kokonsa vuoksi kellopeli mielletään helposti puhtaasti lapsen soittimeksi, tätä se ei kuitenkaan ole. Kellopeli on pohjimmiltaan pieni metallofoni, jota soitetaan puu- tai muovikärkisillä malleteilla. Sitä valmistetaan pääasiassa diatonisena ja kromaattisena, jolloin laatat on aseteltu pianon koskettimien tapaan. Diatonisissa malleissa tulee usein kromaattiset palat mukana, vaikka rungossa ei niille valmista paikkaa olekaan. Myös pentatonisia kellopelejä on valikoimassamme, mutta ne ovat kuitenkin selvästi harvinaisempia.

Kellopelin kielet/laatat ovat teräksestä tai alumiinista valmistettuja ja niiden sointi on hyvin heleä ja kirkas. Hyvä kellopeli soi nimensä mukaisesti kuin kauniisti soiva kello. Alkuperäiset kellopelit olivatkin juuri pienten kellojen kokoelmia. Nykyinen versio on kuitenkin huomattavasti helpompi hallita. Kellopeli on kaunissointinen lisä mihin tahansa yhtyeeseen ja erinomainen lähtökohta melodian soittamisen aloittamiselle!

Kunnollinen kellopeli on kaukana lelusta

Kellopeli on usein yksi ensimmäistä soittimista, johon lapsi pääsee käsiksi. Harmillisen usein marketeissa myytävät kellopelit ja pienet ksylofonit ovat varsin epävireisiä. Olemme sitä mieltä, ettei se ole oikein hyvä lähtökohta musiikkiharrastukselle. 

Jokainen Levytukulta löytyvä kellopeli on varmasti vireessä ja soi niin kuin pitääkin. Myymämme kellopelit tulevat totisia perkussiosoittimia tuottavilta valmistajilta (Studio 49, MEINL Percussion ja NINO Percussion) ja ne ovat suunniteltu soittimiksi, ei leluiksi, vaikka ne lapsille soveltuvatkin. 
Järjestys: