Ibanez plektrat

Ibanez Plektrat kategoriakuva. Kuvassa Ibanez Sandgrip Extra Heavy -plektra.

Nopeat plektrat gripillä ja ilman

Ibanez valmistaa soittimien lisäksi erinomaisia (lue: nopeita) plektroja, kahdenlaisilla gripeillä sekä ilman. Tutustu heavyplektrojen erikoismalleihin!

Ibanez tunnetaan soittimistaan, mutta se valmistaa myös plektroja.. Jotenkin nämä ovat onnistuneet pysymään "puolivarjeltuna" salaisuutena vaikka monet astetta näppärämmät kitaristit vannovatkin kyseisten soittolehtien nimeen. 

Perusmuotoja on kaksi: Teardrop ja Small Teardrop. Näistä suurempi, Teardrop, on malliltaan jotakuinkin Tortex TIII:n kaltainen. Small Teardrop on kooltaan ison ja pienen Jazz III -plektran väliltä ja hyvin lähellä FLOW:n muotoa, mutta kapenee hiukan jyrkemmin terävään kärkeen. Vertauksista huolimatta molemmilla on oma muotonsa ja soundinsa. Molemmissa on tiukka, mutta ei liian kirkas attack ja kärjen muoto johtaa nopeaan releaseen. Tilujen irtoaminen ei jää plektrasta kiinni.

Kun puhutaan Ibanezin plektroista, on puhuttava myös gripeistä. Kahdesta tarttumapinnasta järeämpi löytyy Sand Grip -malleista. Kirjaimellisesti hiekkapaperinen pinta pysyy tiukasti näpeissä hikisissäkin treeneissä. Hiukan pehmeämmäntuntuiset Rubber Grip -plekut on päällystetty kuminystyröillä. Hyvin pysyy kädessä sekin ja oikeastaan kyse on makuasioista tässä kohtaa.
 
Järjestys: