Sähkökitaran kielet

Erilaisia sähkökitaran kieliä löytyy pilvin pimein. Valikoimassamme on kielisettejä erilaisilla paksuuksilla ja erilaisista materiaaleista. Kieliä löytyy myös pinnoitettuina ja pinnoittamattomina.

Sähkökitaran kielet ovat edullisia

Kitaristeilla ovat asiat hyvin. Ainakin kieliasioiden saralla, sillä sähkökitaran kielet ovat nykyaikana edullisia. Niiden kehitys on viety niin pitkälle, että hyvän kielisetin ei tarvitse maksaa älyttömiä. Automatisoidut valmistusprosessit tuottavat tasalaatuisia kieliä, jotka kestävät käyttöä ja soivat hyvin. Erilaiset pinnoitetut kielet (joiden valmistukseen liittyvät prosessit ovat monimutkaisempia) ovat toki asia erikseen, vaikka kalliita eivät ole nekään.

Sähkökitaran kielten paksuudet

Ensikertalaiselle kielten paksuudet ovat hepreaa. Joko ne merkitään numeroina, joilla tarkoitetaan tuuman tuhannesosia (esim. 10 = 0.010) tai sanallisina paksuuksina, kuten "medium gauge". Ongelma on siinä, että nykyajan mittapuulla medium voi tarkoittaa vähän mitä tahansa. Olemme jaotelleet sähkökitaran kielet myös paksuuksittain ja tulemme kertomaan kyseisillä sivuilla näiden paksuuksien pääasiallisista sekä potentiaalisista käyttötarkoituksista.
Järjestys: