Polyphia

Soittajan sormien ja levyltä tulevan kitarasoundin välillä on miljoona pientä asiaa. Yksi suurimmista soittajan ulkopuolisista asioista on käytettävä kitaramikrofoni. Hyvä mikki korostaa kitaran luonnollisia ominaisuuksia sekä kitaran ja soittajan välistä vuorovaikutusta. Siksi onkin niin mielenkiintoista, että Polyphia-yhtyeen kitaristien mikrofonit ovat niin erilaisia: molemmat nimittäin soittavat Ibanez AZ-nimikkokitaroillaan, joiden materiaalit ovat käytännössä identtiset.

Kaksi samankaltaista kitaraa ja kaksi eri variaatiota mikityksen saralla. Tim Hensonin kitarassa on kaksi single coil lipstick-mikrofonia ja tallassa minihumbucker. Hensonin kitarassa on 24 nauhaa, joka erottaa sen muista AZ-malleista. Kaikki muut H-S-S -mikityksellä toteutetut AZ-kitarat ovat 22-nauhaisia.

Scott LePage lähestyy soitintaan vain hieman eri tavalla: kitarassa on kaksi True Velvet -single coilia ja LePagen oma nimikkomikrofoni, DiMarzio IGNO, hoitaa tallamikin virkaa. LePagen kitarassa on 22 nauhaa, joten kaulamikki osuu juuri oikeaan harmoniseen pisteeseen, siihen missä 24. nauha sijaitsisi kahden oktaavin kitarassa.  

Molempien kitaristien mikrofoneja yhdistää se, että niiden tehot eivät pyöri mitenkään järjettömissä lukemissa. Ignossa on selkeästi Notorious-mikkejä enemmän potkua, mutta ei tässä kuitenkaan ihan Evolution-tehoista puhuta. Polyphia-mikit ovat siis ulostuloltaan keskivertoa kesympiä, hyvin artikuloivia ja dynaamisia. Lisää speksejä löydät yksittäisten mikrofonien tuotesivuilta.
Järjestys: