Bassovahvistimet

Bassovahvistimet kategoriakuva.

Bassovahvistimia treeneihin, kotiin ja isoille lavoille

Myymme bassovahvistimia muutamalta valikoidulta valmistajalta monessa hintaluokassa. Harjoitusvahvistimet ja lavalaitteet samasta osoitteesta!

D-luokka, transistori vai putkivahvistin?

Nykyään bassovahvistimet voidaan raa-asti yleistäen jakaa kolmeen eri luokkaan: putkivahvistimiin, transistorivahvsistimiin ja D-luokan vahvistimiin. Putkilaite on näistä perinteikkäin, mutta nykymaailmassa myös harvinaisin. Putkipääte painaa paljon ja siksi monet laitteet käyttävätkin putkia ainoastaan etuasteessa. Putkipäätteen rouhea soundi ja valtava headroom ovat silti ehdottomasti painonsa arvoisia!

D-luokan bassovahvistimet

Emme ala purkamaan koko asiaa, koska tekstistä tulisi tähän kohtaa liian pitkä. D-luokan vahvistimen voi kuitenkin summata näin: D-luokan vahvistin on MOSFET-transistorivahvistin, jonka pääteaste ei hukkaa juurikaan energiaa ja muuta sitä lämmöksi. Tämä tarkoittaa sitä, että D-luokan bassovahvistin on kevyt, pieni, se ei kuumene juurikaan ja siitä saa irti kohtuuttoman paljon tehoa! D-luokan vahvistimet mahtuvat usein bassopussiin, ne voi kytkeä suoraan linjaan, nillä on oma luonteensa ja ne ovat oikeasti hyviä.

Transistorilla toimivat bassovahvistimet

Vaikka D-luokan laitteet ovat teknisesti myös trasistorivahvistimia, näillä tarkoitamme kuitenkin perinteisiä AB-luokan transistorivahvistimia. Myymämme mallit eroavat toisitaan todella paljon. Osa (esimerkiksi Mesa Boogie -vahvistimet) ovat totisia lavavalaitteita ja hinnoiteltu sen mukaan. Laneylta löytyy silti vahvistimia aivan muutamista kympeistä ylöspäin. Osassa on jopa digitaalinen etuaste efekteineen. Kyseiset laitteet sopivat siis hienosti harjoitteluun, myös kuulokkeilla. 

Suurimman osan nykyaikaisista bassovahvistimista voi liittää helposti myös PA-laitteistoon. Perinteistä bassokaappia ei siis aina enää tarvita. Mikäli bassovahvistimista jää kysyttävää, ota ihmessä yhteyttä myymäläämme niin pääsemme keskustelemaan asiasta.
Järjestys: