Putkivahvistimet kitaralle

Putkivahvistimet kitaralle -kategoriakuva.

Vahvistin on valtava osa soundia

Kitaristin soundiin vaikuttaa eniten itse soittaja. Jaetulla kakkossijalla ovat kitara ja vahvistin. Putkivahvistin on yksinkertaisesti edelleen kitaristin paras vaihtoeto.

Miksi juuri putkivahvistin?

Tähän kysymykseen saa vastata usein. Putkivahvistin on mielestämme kitaravahvistimien kingi elävyytensä vuoksi. Vahvistin vastaa kitaristin soittoon tavalla, jota on edelleen mahdotonta imitoida mallintavilla vahvistimilla. Hyvän putkivahvistimen saa säröltä puhtaaksi vääntämällä kitaran volumea alaspäin ja soittamalla hiljempaa. Putkivahvistinta voi siis ohjata muun muassa voittovoimakkuuden, plektran mallin, plektran asennon, käden asennon, sormisoittotekniikan ja kitaran kontrollien avulla. 

Koska putkivahvistin vastaa soittajan dynamiikkaan niin voimakkaasti, on sillä valtava merkitys soittamisen opettelemisessa. Oppiiko soittaja koskaan mitään omasta dynamiikastaan jos vahvistin ei anna siihen mahdollisuutta? Nykyiset putkivahvistimet alkavat olla kooltaankin pieniä, joten roudaus ei sekään ole ongelma. Uudet mallit voi myös kytkeä suoraan keikkapaikan PA-järjestelmään.

Putkivahvistimen luonnetta ja raakaa tehoa on hiukan hankala selittää, joten suosittelemme kokeilemista paikan päällä. Myymälässämme pääset testaamaan erilaisia malleja kunnon volyymilla, muita häiritsemättä. Mikäli jokin malli näyttää olevan myymälästä loppu, ilmoittele etukäteen niin voimme siirtää laitteen testattavaksi verkkokaupan varastosta.
Järjestys: