Kielisetit

Kielet kielisoittimiin!

Kielet ovat kielisoittimen rajapinta soittajan ja instrumentin välillä. Kielillä on siis suuri merkitys soittimen tuntumaan. Sointiinkin ne toki vaikuttavat paljon. Kuinka paljon, riippuu soittimesta.

Magneettimikeillä varustetuissa sähkökitaroissa, ja -bassoissa kielisetin voi valita korostamaan mikkien ominaisuuksia, jotka sitten kaivavat parhaimmillaan soittimen puiden parhaat luonteenpiirteet esiin. Ketju on monimutkainen, mutta kielisetti on kiistatta suuri osa sitä. Ja myös kaikista halvin, joten testailu kannattaa silloin tällöin vaikka oma setti olisikin jo löytynyt.

Akustisissa kitaroissa, ukuleleissa, mandoliineissa, banjoissa ja muissa akustisissa kielisoittimissa kielisetin vaikutus on välittömämpi. Metalliseoksien ja muiden materiaalien väliset erot kuuluvat selkeästi ja kielisettien tuntumassa ja elastisuudessa on eroja. 

Kielisettien paksuus (klassisen kitaran puolella jännite) vaikuttaa soittotuntumaan eniten. Pyrimmekin avaaman eri soittimien kategoriakohtaisissa kuvauksissa sekä yksittäisten kielisettien tuoteselosteissa niiden käyttötarkoitusta ja paksuuden merkitystä soittotuntumaan ja soittimen sointiin. Mikäli kielistä herää kysymyksiä, ota yhteyttä Helsingin myymäläämme. Keskustelemme asiasta mielellämme! 
Järjestys: