Pienikokoiset mini-efektit

Pienikokoiset mini-efektit -kategoriakuva.

Pieniä suuria efektipedaaleita

Tälle sivulle on kerätty valikoimamme pienikokoiset efektipedaalit. Monet soittajat hakevat lisää tilaa ja vähemmän painoa pedaalilautoihinsa vaihtamalla perinteiset efektit pienempikokoisiin vastineisiin.

Päästäkseen tälle sivulle, pedaalin tulee olla oikeasti pienikokoinen tai selkeästi pienempi versio kyseisen efektin alkuperäisestä mallista.

Ministä on moneksi

Moni tuntuu ajattelevan, että pienikokoiseen pedaaliin ei mahdu samoja osia ja siksi pedaalin ominaisuuksia olisi karsittu. Todellisuus on kuitenkin päinvastainen. Esimerkiksi MXR- ja Dunlop -mini-pedaaleissa on enemmän ominaisuuksia kuin alkuperäisissä. Monesti unohtuu, että useiden efetkin syntymää on juhlittu 1970-luvulla. Ymmärrämme toki, että klassikkoa ei kannata korjata, mutta teknologia on silti kehittynyt hieman viiden vuosikymmen aikana.

Mini-efektit ovat siis valmistajalle mahdollisuus tehdä jotain uutta vanhaan designiin koskematta. Esimerkkinä toimikoon MXR Carbon Copy Mini, jossa on sisällä sekä alkuperäinen Carbon Copy ja kirkkaampi Carbon Copy Bright. Mini-kokoisen Cry Baby -Wahwahin hyviä puolia tarvitsee tuskin edes mainita, mutta mahtuuhan alkuperäisen tilalle vaikka kolme mini-pedaalia. Japanissa valmistetut Ibanez mini-pedaalit ansaitsevat myös erityismaininnan hinta-laatusuhteen määrittäjinä.
 
Järjestys: