MEINL Byzance Traditional

Meinl  symbaByzance Traditional -symbaalit kategoriakuva.

Perinteisin Byzance

Byzance Traditional-sarjan taonta ja pintasorvaus on nimensä mukaisesti perinteikästä. Nämä symbaalit ovat erittäin monipuolisia ja istuvat oikeastaan mihin tahansa musiikkiin.

Traditional-sarja onkin alusta asti ollut suuressa suosiossa juuri joustavuutensa ja dynamiikkansa ansiosta. Ne syttyvät jo pienellä voimalla ja yleensä niistä saakin enemmän sävyjä esiin jos malttaa olla rauhallinen voiman kanssa. Jokainen Byzance symbaali valmistetaan käsityönä Meinlin Turkin pajalla, jonka jälkeen ne pintaviimeistellään erilaisilla tekniikoilla Saksan tehtaalla. 

Jokainen Byzance-symbaali on yksilö

Byzance-sarjan symbaalit taotaan käsin ja viimeistellään linjasta riippuen erilaisin keinoin. Käsin taottu symbaali on aina yksilöllinen. Yksilöllisyys ilmenee monin eri tavoin: samankokoiset symbaalit saattavat korostaa eri taajuusalueita tai niiden sointi voi olla erimittainen. Eri ominaisuuksia saattaa ilmaantua myös iskukohdasta ja voimakkuudesta riippuen. Kovempi isku kaivaa käsintaotusta symbaalista enemmän kaoottisuutta, joten myös yksilölliset erot korostuvat entisestään. 

Perinteikäs kattaus ja tyyli, perinteistä vivahteikkaampi soundi

Byzance Traditional sorvataan taonnan jälkeen kapealla terällä. Kapealinjainen ja syvä sorvaus palauttaa symbaaliin kirkkautta, jota satunnainen käsintaonta leikkaa. Näiden kahden viimeistelytavan yhdistelmä tuo symbaaliin ominaisuuksia molemmista. Siksi jokainen Byzance Traditional -sarjalainen on speksejään monimutkaisempi instrumentti.

Sarjan kattaus on laaja ja tyyliltään niiden soundi on yleisesti perinteikkään tumma. Jos kuitenkin kaipaat astetta tummempaa soundia, käy tutustumassa Byzance Brilliant -sarjaan, jonka kirkas viimeistely (vastoin yleistä käsitystä) leikkaa tiheän sorvauksen aiheuttamaa yläkertaa takaisin alaspäin.
Järjestys: