Ibanez MM7-TAB Martin Miller

Verkkokauppa: Tulossa varastoon 31.07.2021
Myymälä: Loppu myymälästä

Hinta: 2699,00 269900 3771,00 € 377100

Klarna logo
Alkaen 112,46 € /kk.

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Martin Miller Signature-kitara 7-kielisenä

Martin Miller on erinomainen kitaristi ja opettaja. Uuden levynsä tiimoilta tarve seitsemänkieliselle AZ-kitaralle nosti päätään. Seitsemänkielisen version tekeminen ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella: kaikki tallasta kielenpitimiin pitää suunnitella uudestaan, jotta 6-kielisen version soittotuntuma ja sointi saadaan toistumaan 7-kielisessä. 

AZ-sarja kuitenkin laajeni alkuvuodesta 7-kielisiin, joten esteet Millerin 7-kielisestä AZ-mallista saatiin ylitettyä. Tuloksena on fantastinen soitin, joka kuulostaa ja tuntuu uskolliselta alkuperäiselle mallille. Millerin malli eroaa "perusmallista" runkopuiltaan ja väritykseltään.  MM7-TAB kitaran runko on loimuvaahterakannella varustettua mahonkia. Tämä klassinen yhdistelmä näyttää erittäin hyvältä ja antaa sointiin lisää pehmeää alakertaa.

Ibanez MM7-TAB Martin Miller -kitaran kansi lähikuvassa. Ibanez MM7-TAB kitaran runko takaa.


7-kielisessä AZ-kitarassa on muutama erityishuomiota vaativa yksityiskohta, joita ei löydy joka nurkan takaa. Ensimmäinen on Gotohin valmistama T1872S-tremolotalla: runkoon upotettua 7-kielistä tremolotallaa ei nimittäin näe ihan joka päivä. Tallassa on myös riittävästi massaa esimerkiksi fluttereiden soittamiseksi, joka on perinteisesti onnistunut ainoastaan tuplalukittavilla talloilla, kuten Ibanezin loistavalla Edgellä. 

Toinen huomionarvoinen seikka on Seymour Duncan Hyperion 7 -mikitys, tai oikeastaan niiden kytkentä. Kuinka monesta 7-kielisestä saa irti kymmenen erilaista soundia? Ei varmasti monestakaan, mutta AZ-7 sarjalaisissa tämä on sisäänrakennettu ominaisuus.

MM7 kitaran Gotoh T1872S tremolotalla. MM7 kitaran Hyperion 7 mikrofonit.

Ibanez MM7-TAB kitaran speksit

 • Kaula: Yhden palan AZ7 oval C, S-TECH lämpökäsiteltyä vaahteraa
 • Runko: Afrikanmahonkirunko AAA-loimuvaahterakannella
 • Otelauta S-TECH lämpökäsiteltyä vaahteraa, helmiäisupotukset
 • Super All Access-kaulaliitos
 • Skaala: 25,5"
 • Yläsatula: 47mm
 • 24 Jumbo-nauhaa, ruostumatonta terästä
 • Otelaudan reunamerkit näkyvät pimeässäkin
 • Talla: Gotoh® T1872S tremolo
 • Kaulamikki: Seymour Duncan Hyperion S 7 (passiivinen/alnico)
 • Keskimikki: Seymour Duncan Hyperion S 7 (passiivinen/alnico)
 • Tallamikki: Seymour Duncan Hyperion H (passiivinen/alnico)
 • Luinen yläsatula, öljyllä kyllästetty
 • Dyna-MIX9 mikkikytkentä + Alter Switch
 • Virityskoneisto: Gotoh MG-T
 • Prestige-kotelo mukana
 • Valmistusmaa: Japani
 • Viimeistely: TAB / Transparent Aqua Blue

Mikä tekee AZ-kitarasta erityisen?

Prestige AZ-sarjassa sekä kaula että otelauta on patentoidulla S-TECH tekniikalla lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsitelty puu on vakaampi ja kestävämpi ja sietää paremmin ilmankosteuden vaihtelua. Otelautamateriaalina sointiin saadaan lisää sustainia. Kaulan puumateriaali sinetöidään lopuksi  öljykäsittelyllä. Nauhojen päät pyöristetään Prestige-käsittelyllä. Kaula tuntuu kädessä kokonaisuutena todella mukavalta ja valmiiksi sisäänsoitetulta.

Super All Access-kaulaliitos tuo tremolo-kitaroihin soitettavuuden, jota ei ennen ole ollut vintage-henkisissä malleissa saatavilla. Rungon takana on ylimääräinen 8mm jyrsintä, joka antaa kädelle tilaa soittaa myös ylemmät nauhat kevyesti. Kaulan ja rungon liitos on silti yhtä iso kuin ennenkin, ettei sointi ja sustain kärsi. Kaulan reunassa olevat otelautamerkit hohtavat pimeässä. Pieni mutta hyödyllinen lisä jos joudut esiintymään huonossa valaistuksessa.

AZ-sarjan soitettavuuden täydentää ruostumattomasta teräksestä valmistetut nauhat. Jos et ole kokeillut itse, et voi millään ymmärtää miten iso vaikutus tällä asialla on. Teräs on tiivistä ja sileää materiaalia. Kieli liukuu sen päällä kuin silkillä. Sointi on artikuloiva ja selkeä sekä soinnuilla että yksittäisillä nuoteilla. Öljyllä kyllästetty luinen-yläsatula takaa jämäkän vireen pitämisen ja lämpimän ja rikkaan soinnin. Kielet liikkuvat yläsatulassa sujuvasti ilman vireongelmia.
AZ-kitaran paahdettu vaahterakaula. AZ-kitaran teräsnauhat ja luminlay-dotit.
AZ-rungon contour-jyrsintä on mietitty joka suunnasta uudestaan. Leikkaukset eivät noudata orjallisesti vanhoja kaavoja vaan ihmisen anatomiaa. Kitara istuu mukavasti kehoa vasten soitat sitten seisten tai istuen.

Seymour Duncan Hyperion mikit ovat alnico-5 magneeteilla varustetut. Alataajuudet pysyvät selkeinä särölläkin, plektran atakki säilyy ja tasapinoinen sointi istuu hyvin erilaisten efektien dynamiikkaan. Dyna-MIX9 mikkikytkentä tarjoaa yhdeksän erilaista soundia suoraan kitarasta. Humbukkeri-tallamikistä saa yksikelaisen Alter-kytkintä kääntämällä ja hurinaa poistavan humbukkeri-tyylisen kytkennän saa aikaan myös kahdella yksikelaisella. Mikä ikinä onkin sinun juttusi mikrofonien suhteen, AZ-mallissa on todennäköisesti jo siihen kytkennät valmiina.

Kokonaisuuden täydentää Gotohin Valmistama Ibanez T1872S tremolo-talla. Ibanez jos joku tietää, mitä toimiva, vireinen ja hyvän tuntuinen kampikoneisto vaatii. Tallan satulapalat ovat titaania ja tremolon blokki on valettu terästä. Luvassa on nopeaa vastetta ja selkeää artkulaatiota. Kielten välit ovat 10,5mm, eli myös plektrakädelle on jätetty tilaa työskennellä.