Dunlop Performance+ -sähkökitaran kielet

Performance+ sähkökitaran kielet

Dunlop on kielivalmistajana melko uusi. He kuitenkin tekevät kielensä alusta loppuun itse ja tämä näkyy kielten nopeassa evoluutiossa nykyiseen muotoonsa. Performance+ on tämän evoluution nykytila ja kuuluu epäilemättä markkinoiden parhaiden kielisettien joukkoon.
Dunlop Performance+ DEN0942-kielisetin pakkaus edestä. Dunlop Performance+ DEN0942-kielisetin pakkaus takaa.

Kitaristin näkökulmasta Performance+ -setin profiili on mielenkiintoinen: paljon ylä- sekä alakertaa. Esimerkiksi D'Addarion XL -kielet tuntuvat keskittyvän pelkkään keskialueeseen Dunlopin kieliin verraten. Middleä kyllä löytyy, mutta setin fokus on jakaantuneempi. Kielten tuntuma on erinomainen. Taas XL-kieliin verrattuna niiden jännite on aavistuksen napakampi ja kielessä on reippaasti "oikean" kielen tuntua. Kielissään "teflon-pinnoitteista" pitävälle tämä ei välttämättä ole oikea valinta, ainakaan ilman Dunlop Ultraglidea.

Edellämainittu napakkuus tuntuu esimerkiksi 25,5" -skaalan soittimessa vakuuttavana jämäkkyytenä, joka mahdollistaa pykälää matalamman actionin, koska suuremman jännitteen kieli ei liiku ihan niin paljon kuin löysempi, eikä siis ota nauhoihin kiinni yhtä helposti. 

Performance+ -kielet ovat merkki siitä, että Dunlop on selkeästi erittäin vakavissaan kielten valmistuksen kanssa. Settejä tehdään verrattain pienissä erissä ja Dunlopin koneet käyvät tarkoituksella astetta hitaammalla. Jokainen Dunlop-kieli on siis ns. "slow wound"-menetelmällä valmistettu. Hitaampi punominen takaa tarkemman punoksen. Koneella hitaasti punottu kieli täyttää myös yhden sähkökitaran kielen tärkeimmistä vaatimuksista: se on joka kerralla tasan samanlainen. Tämä on tärkeää, koska kukaan ei halua säätää soitintaan jokaisen kieltenvaihdon yhteydessä. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Dunlop Performance+ kielisetti on ultra-moderni sarja nikkelipunottuja teräskieliä, jonka sähkökitarasi ansaitsee.